MET ONZE NIEUWE 4G BOXEN BEN JE KLAAR VOOR DE TOEKOMST

SlimmGPS is als één van de eerste telematica bedrijven gestart met de uitrol van GPS trackers die gebruiken maken van het 4G netwerk. Telecomproviders binnen de EU zijn bezig met het afbouwen van het 2G netwerk. 3G is inmiddels al gestopt. 2G is een technologie waar nog veel IoT oplossingen gebruik van maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme meters, navigatie- en alarmsystemen, mobiele pinapparaten, gemalen en waterkeringen maar ook alle ritregistratiesystemen waaronder ook wij.

De verwachting is dat 2G voorlopig nog beschikbaar zal zijn in Nederland. Sommige providers in het buitenland zullen het echter eerder uit faseren. Het is niet verstandig af te wachten en daarom zijn wij nu al overgestapt op 4G GPS trackers.

WAT IS 4G?

4G is één van de varianten voor dataverkeer. Inmiddels bestaat er ook al 5G welke nog sneller dataverkeer mogelijk maakt. Omdat telecomproviders langzaam aan het afbouwen zijn met de verouderde systemen, betekent dit dat 2G en 3G uit gefaseerd gaan worden. 3G is in de meeste landen al uit gezet.

WAAROM GEEN 5G BLACKBOX?

5G wordt gebruikt om grote hoeveelheden data te versturen van en naar mobiele apparaten zoals je telefoon. Denk hierbij aan bijvoorbeeld videobellen, data downloaden, video’s bekijken of streamen.

SlimmGPS gebruikt GPS trackers. en dit valt onder ‘Internet of Things'(IoT). IoT oplossingen zijn oplossingen met vaak een extreem laag data- en batterijverbruik. Daarom hebben wij bewust gekozen om gebruik te maken van het 4G netwerk. Om precies te zijn : LTE-M. Wij versturen geen grote hoeveelheden data en het is belangrijk voor onze klanten dat het batterijverbruik zo laag mogelijk blijft.

WAT VERANDERD ER VOOR MIJ?

Je kunt vanaf nu gebruik maken van de nieuwste technologie in jouw voertuig. Goed om te weten: het 2G netwerk van T-mobile blijft tot 1 juni 2023 operationeel en Vodafone en KPN waarschijnlijk tot begin 2025.

Bestel je een nieuwe GPS tracker bij ons dan krijg je uiteraard de nieuwste 4G Slimm Box. Wil je net als wij meegaan met de tijd? Laat het ons dan weten. Dan maken we een mooi en passend voorstel voor nieuwe 4G Slimm Boxen. Uiteraard bouwen we deze gewoon in op locatie, bij jou thuis of op kantoor.